• Header 01

Szlovákiai Casting Szövetség

A SIKER NEM JÖN EL UTÁNUNK, KELL UTÁNA MENNI ÉS ÉRTE KÜZDENI

Üdvözöljuk a

Szlovákiai Castingsport Szövetség honlapján!

Honlapunk célja a közönség tájékoztatása az egyesület tevékenységéről, tájékoztatás nyújtása az eseményekről és azok eredményeiről, és a képviseletünk sikereinek kiemelése.

A sport elnevezéséből (casting, horgászati technika) világossá válik, hogy fő irányunk a dobástechnikák elsajátítása és fejlesztése, távdobási vagy legyezési horgász bot használatával. A Nemzetközi Casting Sport Szövetség (ICSF) szabályai 9 versenyágat határoznak meg, ezekből 4 versenyág célba dobás és 5 távdobás.

medailePolgári társulásunk a megalapításától kezdve biztosítja a casting sport állami képviseletének feladatait, felkészíti és kiválasztja a élsportolókat úgy, az ígéretes újoncokat, biztosítja számukra az díjmentes módszertani felkészítést, a felszerelés anyagi hátterét és a jelölési versenyek eredményeinek alapján biztosítja számukra az európai és világversenyeken való részvételt.

A Szlovákiai Castingsport Szövetség (szlo. röv. SZRT) 26 éves fennállása alatt a gazdag éremgyűjtemény mellett számos kiváló nemzetközi bírót nevelt fel. A SZRT sportban nemzetközi tevékenységeinek köszönhetően, Szlovákia elnyerte az európai és a világ sporteseményeinek szervezési (EB, VB, SéVVB, VJ) jogát.

poharEzen a ponton meg kell jegyeznünk, hogy a szlovák oktatási reszort pénzügyi támogatásának köszönhetően minden évben sikeresen megvalósíthatók az államképviselet csúcstalálkozókon való előkészítésével és részvételével kapcsolatos feladatok.

A sportélet fontos része a Szlovák Horgász Szövetség Žilinai Tanácsával régóta fennálló együttműködés.

A Castingsport további fejlesztésének egyik mérföldköve volt a 440/2015 sporttörvény, amely meghatározta a sportszervezetek feladatainak tárgyi és időbeli ütemezését. Végrehajtásuk alapján a Szlovák Casting Szövetség 2016-ban megszerezte a Nemzeti Sportegyesületté nyilvánítás igazolását és 2017-ben a Szlovák Köztársaság Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportügyi Minisztérium Állami Sport és Ifjúsági Szekciója által kiadott igazolást, mely az elért feltételek alapján jóváhagyja az elismert sportnak járó hozzájárulást.

ICSF-Logo

logo-sportaccord

logo-iwga

logo rada

Partnereink

vado

Veľkoobchod a maloobchod rybárkych potrieb

PAVOL KONKOĽ
P.K. FISHING TACKLE